Op dit adres woonde de familie van der Wijk,
Hartog van der Wijk werd in Hoogeveen geboren op 8 april 1865. Hij werd te Auschwitz vermoord op 12 oktober 1942.
Hartog bereikte de leeftijd van 77 jaar. Hij was pluimveehandelaar van beroep.
De burgemeester van Hoogeveen verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Hartog van der Wijk, koopman, wonende in de Groote Kerkstraat 100 te Hoogeveen. Hij had zonder de vereiste vergunning zijn woonplaats verlaten. Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken.
Algemeen Politieblad, nr 32, 13 augustus 1942, 916, bericht 1488
Levie van der Wijk werd te Hoogeveen geboren op 6 april 1876. Hij werd op 3 augustus 1943 in het spaarbankbos vermoord tijdens een represaille van de bezetter. Levie bereikte de leeftijd van 67 jaar. Hij was pluimveehandelaar van beroep.
Manus van der Wijk werd geboren op 4 januari 1883 te Hoogeveen. Hij werd op 3 augustus 1943 in het spaarbankbos vermoord tijdens een represaille van de bezetter. Manus bereikte de leeftijd van 60 jaar. Manus was pluimveehandelaar van beroep.
De ouders van Hartog en Levie van der Wijk waren Jacob van der Wijk, gehuwd met Grietje Frank
De ouders van Manus van der Wijk waren Betje van der Wijk gehuwd met NN. Betje van der Wijk was een dochter van de bovengenoemde Jacob van der Wijk en Grietje Frank. Dat betekend dat Hartog en Levie van der Wijk broers waren en Manus was een neef.
Everhardus Duinkerken was kippenkoopman in Hollandscheveld en had een boerderijtje. Hun woning bood onderdak aan twee Joodse collega's, de neven Levie en Manus van der Wijk, De beide kippenhandelaren sloegen op de vlucht bij het zien aankomen van de Grüne Polizei en waren ze in het hol gekropen dat in het hooivak voor hen was klaargemaakt. Ze zaten tussen de aardappelen te wachten tot de kust veilig was. Op een gegeven moment moesten ze toch even kijken of er nog Grüne Polizei aanwezig was. Met dat hun hoofden boven het aardappelloof uitkwamen, keek men in hun richting, Ze werden gezien, gearresteerd en afgevoerd naar het Noorderhuis. Daar werden ze op 3 augustus 1943 gefusilleerd omdat ze Joden waren.